Eén met je ziel

In veel psychologische boeken komt het altijd weer ter sprake; maak contact je ziel. Maar wat is je ziel eigenlijk en waar zit hij? Elke cultuur beantwoordt deze vraag anders en ook de veranderingen door de tijd zorgt ervoor dat de opvattingen veranderen. De ziel is ongrijpbaar, maar speelt altijd een belangrijke rol. In de meeste gevallen is men het erover eens dat het in contact komen met je ziel, bijdraagt aan je geluk.

Zelf hou ik ervan om de definitie van het woord te kennen, vooral omdat ik dan beter weet wat het precies inhoudt. De definitie van de ziel wordt omschreven als het niet-materiële deel van de mens. Ook wel dat wat de beweegredenen vormt voor het individuele leven.

Oke, nu weten we de definitie, maar omdat je je ziel niet kan zien of aanraken blijft het lastig om in contact te komen met je ziel. De meeste mensen stellen daarom dat je je het beste kunt richten op je innerlijke wereld.

Als je in contact wilt komen met je ziel is het belangrijk dat je je ervoor openstelt en bewust geniet van het dagelijks leven. Je ziel ervaar je over het algemeen door een moment van vreugde, een herkenning of het gevoel van tevredenheid. De ziel kan je ervaren op onverwachte momenten. Als je geraakt wordt door muziek, je een gelukkig moment beleefd als je zon op je gezicht schijnt of als je in het voorjaar de bloemen ziet bloeien.

Het is niet zo makkelijk om je ziel uit te nodigen om zijn stem te laten horen. Je hebt er vooral tijd, ruimte en rust voor nodig. Een aantal instrumenten zoals meditatie, dromen, stilte, muziek, de natuur en je dromen kunnen hier zeker bij helpen. Om in contact te komen met je ziel moet je aandacht besteden aan jezelf en stil staan bij momenten waarop jij je gelukkig voelt en deze koesteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s