Volg je intuïtie

Altijd al willen weten hoe je je intuïtie kan ontwikkelen. Hieronder wil ik je graag wat tips geven en als je zelf nog tips hebt, laat gerust een reactie achter!

Waarschijnlijk heb je al eens een moment gehad dat je van te voren wist dat er iets zou gebeuren. Je intuïtie gaf je duidelijk het gevoel dat je iets te wachten stond, maar wat? Het kan zijn dat je erop gereageerd hebt, maar je kan het ook genegeerd hebben.

Waar komt je intuïtie eigenlijk vandaan? Het is afkomstig van de paramatma, ook wel de superziel. Het is een deelaspect dat in iedereen zijn hart zit en ons kennis toefluistert. Iedereen heeft toegang tot deze kennis, maar soms zijn we te eigenwijs om het toe te laten of we zijn te druk bezig met onze geest. Dit is erg jammer, zeker omdat wanneer je naar je hart luistert er een hoop wijsheid je tegemoet komt.

Misschien heb je iets aan deze tips om je intuïtie beter te herkennen en te versterken.
Je intuïtie klinkt ergens diep van binnen

Als het echt je intuïtie is zal de boodschap op een diep niveau van binnen klinken. Misschien is het een dringend gevoel dat je iets moet doen, zodat het jou verder helpt in de ontwikkeling van jou als persoon. Je intuïtie zal je leiden naar datgene wat je nodig hebt voor je persoonlijke en tevens spirituele groei.

Ken het verschil tussen angst en intuïtie
Misschien besef je het niet zo, maar er is verschil tussen angst en intuïtie. Je angst is als het ware een schild dat je in je leven hebt opgebouwd om je te beschermen. Maar soms weerhoudt dat schild ons ervan om onze dromen te verwezenlijken. Vaak heeft angst een negatieve klank. Intuïtie werkt juist vanuit aanmoediging en liefde. Natuurlijk kan je intuïtie zich wel eens op een negatieve manier uiten, bijvoorbeeld dat er iets ergs gaat gebeuren. Maar als je diep in je hart kijkt ben je vaak bang om uit je comfortzone te komen.

Leer mediteren
Door te mediteren leef je meer in het nu. Probeer elke dag een aantal minuten de tijd vrij te maken voor jezelf en de meditatie. Kijk ook eens naar een vorige blog voor een aantal meditatie tips.

Leef nu!
Alleen in het nu kun je je situatie veranderen. Wanneer je onnodig over je verleden of je toekomst piekert, zul je meer in contact komen met je gevoel en weten wat je nu doen. Laat je gedachten en emoties komen en gaan zonder ze met twee handen vast te grijpen. Op deze manier ontstaat er meer ruimte voor je intuïtie.

Train je intuïtie
Vraag jezelf regelmatig al wat je diepste verlangen is. Je zult versteld staan hoe diep de informatie die je krijgt is. Maar je kan het ook gebruiken voor de kleine dingen in het leven. Zoals ‘Wat zal ik vandaag eten?’ ‘Welke schoenen zal ik vandaag aan doen?’ Oefen elke dag, met kleine stapjes. Hoe vaker en meer je oefent, des te sterker je intuïtie wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s