Mindfullness door het leven

20111121-191017.jpg

De laatste tijd hoor je het woord mindfullness steeds vaker voorbij komen. Ik wil je hier graag wat meer over vertellen.

Mindfullness is het positief, constructief werken aan jouw klachten en vragen. Mindfullness vraagt van jou om op een milde wijze om te gaan met jezelf en jouw klachten. Het leert je om de stress en je verdriet te verzachten. Het vraagt je om je niet te vereenzelvigen met de emotie van dit moment. Want hierdoor blijf je steken in verdriet, stress en angst. Je bent niet je eigen angst en verdriet. Je bent veel meer dan dat.

Een kleine verandering in je leven kan een hele hoop wijzigen. Wij, als mens, zijn in staat om op een eenvoudige wijze een verandering te laten plaatsvinden.
Met mindfullness leef je met aandacht en merk je snel op wat er met jouw leven gebeurt. Ga eens na wat je vandaag allemaal gedaan hebt. Waarschijnlijk kan je daar geen goed antwoord op geven. Puur om het feit dat er niks uitzonderlijks gebeurd is. Wanneer er wel iets uitzonderlijks gebeurd zijn het vaak negatieve dingen waar je aan denkt. De waardevolle momenten zijn door onze vingers geglipt.

Ga eens voor jezelf na hoe vaak je wel niet zegt dat het leuk, fijn, geweldig is, zonder dat je dat ook echt voelt. Voor mij geldt dit zeker. Wanneer we deze gedachten wel echt toelaten dan zou het ons voeden en onze gevoelens van stress drastisch verminderen.

Mindfullness geeft je de mogelijkheid om weer in contact te komen met je eigen leven, zonder te oordelen over wat we ervaren.
In deze wereld leven we in een continue stroom van oordelen over situaties maar ook over onszelf. Meestal helpen die oordelen ons niet verder en blokkeren ze vaak onze persoonlijke groei. Mindfullness biedt jou de mogelijkheid om te leren dat opmerkzaamheid en door geen oordelen te hebben je de kans biedt om uit deze maalstroom te stappen. Accepteer wie je bent zonder enkel oordeel. Niemand is perfect en iedereen maakt fouten geef jezelf de kans om jezelf en het leven weer te accepteren. Hierdoor geef je ook het leven veel nieuwe en positieve kansen.
Wees lief voor jezelf en behandel jezelf zoals je iemand anders zou behandelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s